Danstherapeut

Wat is Danstherapie?

Danstherapie is zoals het woord al zegt: een vorm van therapie waarbij er door middel van dans ontdekkingen aan het licht kunnen komen. Het lichaam liegt niet en is daarom het ultieme instrument om te gebruiken wanneer er problemen opspelen in het leven. Als therapeut ben ik degene die je meeneemt in de oefening, maar ben ik niet de alwetende. Dat is het lichaam en daarom vind ik deze vorm van therapie zo sterk en helend.

Een sessie

Wanneer ik als danstherapeut aan de slag ga, is dat altijd door middel van een sessie. Een sessie bestaat uit vaste onderdelen waaraan iedere keer een ander overkoepelend thema verbonden wordt. Hierbij kun je denken aan: met de stroom meegaan, kracht, hoop etc. We duiken in deze thema’s op een lichte en zware manier. Precies zoals het leven ook loopt. Het werken met tegenstellingen en die ervaren werkt krachtig en helend. Zo oefenen je al dansend situaties die tot dan toe voor problemen zorgden.

Opleiding

In 2013 ben ik afgestudeerd als Danstherapeut aan het ArtEZ Conservatorium te Enschede. Een mooie aanvulling op mijn zangcarrière. De seizoenen 2014/2015 en 2015/2016 ben ik tevens als docent (klassiek ballet en dansante- & muzikale vorming) verbonden geweest aan diezelfde Danstherapieopleiding van het conservatorium in Enschede.


Methode Querido

Tijdens mijn opleiding ben ik onderwezen in de methode Querido. Deze is bedacht en vormgegeven door Charlotte Querido. Daarbij ga je uit van de gave kern, waar met de jaren die verstrijken door pijn, verdriet en trauma’s zich schillen om die kern vormen. Tijdens het dansen proberen we die schillen langzaam af te pellen. Als danstherapeut geef ik tijdens verschillende onderdelen de mogelijkheid om tot je eigen kern te komen. Het mooie van deze methode vind ik nogmaals, dat de therapeut handvatten geeft, maar je het uiteindelijk zelf doet en ervaart. Het zal daarom door iedereen anders ervaren worden en voor iedereen een persoonlijke reis zijn. 

Ik ben me ervan bewust dat deze woorden vaak zweverig klinken, maar voor mij is danstherapie geen zweverige aangelegenheid, maar juist een vorm om met beide voeten (weer) krachtig op de grond te staan.

Interesse?

Als u interesse heeft in een workshop of een serie sessie’s laat het mij weten! Zowel privé als groepssessie’s zijn mogelijk.